3 tips til bedre søvn

De aller fleste av oss har problemer med å sove innimellom. Dette er helt normalt. Gode søvnvaner fremmer bedre søvn og forebygger fremtidige søvnproblemer. Et søvnproblem kan ha mange årsaker. Lite mosjon, dårlig kosthold og for mye skjermtid kan være faktorer som bidrar til dårlig søvn. Men også stress, fysiske smerter og pustevansker påvirker søvnkvaliteten. Enklere Liv har ikke løsningen på alle disse utfordringene, men vi har etter beste evne funnet de produktene som kan påvirke søvnkvaliteten til deg og din familie.

Sov bedre

Vi bruke halve livet vårt i sengen. Prioriter å bruke penger på god madrass, dyne og pute.

 

Problemer som uønskede oppvåkninger eller nedsatt søvn- og livskvalitet kan snart tilhøre fortiden takket være over ti års erfaring med det svenske helsevesens bruk av såkalte vektdyner. Studier viser at de beroligende hormonene øker med DPTS (= Deep Pressure Touch Stimulation). Som et resultat senkes nivået av stresshormonet kortisol, mens nivået av søvnhormonet melatonin i kroppen øker. Ved hjelp av CURA vektdyners omsluttende og fleksible design kommer den positive DPTS-effekten naturlig, slik at brukeren får hvile, en mer effektiv dyp søvn, våkner opp uthvilt og føler seg bedre.

Skal vi tro søvnekspertene sover du desto bedre i et mørkt rom. Alternativt kan du bruke sovemaske for å stenge lyset ute slik at “mørkehormonet” melatonin kan hjelpe deg til å falle i god søvn.

Tempur Original Pute
TEMPUR® North Overmadrass Cloud - My
CURA Pearl vektdyne
Tempur Millenium Sovepute
Tempur Traditional Pute
TEMPUR® North Overmadrass Original -
Tempur Millenium Sovepute
Tempur Original Pute
CURA Cozy vektdyne
Se flere

Pust bedre

Vi har flere triks i ermet for bedre søvn.

Saltpipen er et naturprodukt som tar sikte på å bedre luftveisproblemer og gi lettere pust. Ved jevnlig bruk kan saltpipen hjelpe deg å sove bedre om natten og føle deg mer opplagt på dagen. Et lite pluss er at den også bedrer formen generelt. De detoksifiserende egenskapene hjelper på oksygenopptaket og brukere opplever en markant bedring i den generelle helsetilstanden ved ganske enkelt å puste gjennom pipen i kun 15 minutter om dagen. Luften blir renset i det den passerer over saltkrystallene og det oppleves omtrent som om man står ved havet og fyller lungene med sjøluft.

Tørt inneklima og irriterte luftveier? Oppvarmingskildene våre fjerner mye av luftfuktigheten. Det kan hjelpe å installere en luftfukter eller sove med vinduet åpent. Reduser allergi og luftveisplager med Beurer Luftrenser LR 200 tilpasset soverom opp til 15m². Den renser ut opp til 99,5% pollen, bakterier og støv fra luften.

Er du plaget av snorking kan snorkebøyle være et enkelt og billig tiltak for mindre snorking og bedre søvn.

Beurer Luftfukter LB 37: Bli kvitt den tørre luften på soverommet med denne luftfukteren. Egen skuff for aromaoljer som hjelper lar deg slappe av, sove godt, eller gir deg ekstra energi. Luftfukteren er tilpasset soverom med eget nattmodus uten lys, nesten uten lyd. Foto: Enklere Liv

beurer-LR-200
Beurer Luftrenser LR 200
sl_70_snorkehjelp
Beurer Snorkehjelp SL 70
Beurer LB 12 Luftfukter
Beurer LB 55 Luftfukter
Beurer Luftfukter LB 37
Den Originale Saltpipen
Se flere

Føl deg bedre

Det er vel ingen underdrivelse at lysmangel, såkalt vinterdepresjon, er et faktum. Det gir utslag i ubalanse, nedtrykthet, økt søvnbehov, manglende energi og tiltakslyst, konsentrasjonsvansker og generelt ubehag. Ved slik hormonell ubalanse kan lys være til hjelp. Sollyset styrer indirekte produksjonen av melatonin, som bare avgis til blodet når det er mørkt. Dette hormonet sier til kroppen at det er tid for å sove. I de solfattige månedene økes derfor produksjonen av melatonin. Derfor blir det vanskeligere å stå opp, siden kroppsfunksjonene er nedsatt. Hvis dagslys blir brukt rett etter at man har våknet om morgenen, kan produksjonen av melatonin bli avsluttet, slik at man opplever en positiv stemningsveksel. Dagslyslamper brukes allerede som medisinsk utstyr for behandling mot vinterdepresjoner. Dagslyslampene simulerer dagslys med en intensitet på over 10 000 lux. Dette lyset kan påvirke kroppen og dempe eller forebygge symptomer på lysmangel.

Jevnlig mosjon og søvn har en klar sammenheng. Mosjonerer du jevnlig har du mest sannsynlig bedre søvn (enn uten), er mer opplagt på dagtid, og har mindre problemer med konsentrasjonen. Kom i form nå med Enklere Liv.

Hvorfor bruke dagslyslampe?: Det blir merkbart færre lystimer idet vi går mot høst, og mye av vinterhalvåret blir tilbrakt innendørs.Dette kan føre til lysmangel, eller såkalt vinterdepresjon. Foto: Enklere Liv

beurer-TL30
Beurer lysterapilampe TL 30
beurer-TL50
Beurer lysterapilampe TL 50
Nordic-1200
Nordic 1200 Tredemølle
Nordic-100
Nordic 100 Trimsykkel
Vitility-Pedaltrener
Vitility Pedaltrener med motstand
gaastav
Justerbar gåstav med demping
Se flere
enklere_liv.png

Enklere Liv Retail AS

post@enklereliv.no

enklereliv.no

  • Facebook
  • Instagram

© 2019 Enklere Liv Retail AS