SKO-GRüNDER: Tidligere ballettdanser Håvard Engell er mannen bak GaitLine og den spesielle såleteknologien i skoen.  Foto: GaitLine

Ideen til skoen kom ved kjøkkenbordet. Nå selger norske GaitLine 60.000 par i året

Den norske skoen GaitLine har tatt Norge med storm. Ved hjelp av særegen teknologi i skosålen, kan den være veien til et bedre liv på føttene.

Du har kanskje ikke hørt om GaitLine, men faktum er skomerket er noe så sjeldent som en norsk skosuksess. GaitLines hemmelighet ligger i sålen som er utviklet av den tidligere ballettdanseren og ansatt ved Olympiatoppen, Håvard Engell.

Engell forteller at inspirasjonen til den revolusjonerende skoen kom gjennom mange års arbeid ved Olympiatoppen med noen av landets fremste idrettsutøvere. Arbeidet ved Olympitatoppen bestod i hovedsak av å analysere utøvernes bevegelser og veilede dem til å bevege seg mer funksjonelt for å forebygge skader. Da Engell senere startet å arbeide i skobransjen, oppdaget han at det ikke er bare toppidrettsutøverere som får slitasjer på føtter, knær, hofter og rygg.

TØFF: Ikke bare er GaitLine gode å gå i, de ser kule ut også. Foto: Enklere Liv

- Jeg har alltid vært fascinert av å se mennesker bevege seg, både i hverdagsliv, idrett og scenekunst. Etter noen år i skobransjen, oppdaget jeg at det er ikke bare profesjonelle idrettsutøvere og ballettdansere som får seg en trøkk i hverdagen. Det er mye plager ute hos vanlige mennesker og, forteller Engell engasjert.

Skogründeren følte det ikke fantes en sko som fanget opp problemene hos hvermansen godt nok. Løsningen ble å lage en egen sko. Etter å ha tygget videre på skotanken, kom selve ideen til GaitLine-teknologien en kveld ved kjøkkenbordet.

- Det er vanskelig å kort oppsummere teknologien som ligger i skoen, men veldig enkelt fortalt er hovedtanken vår å balansere kroppsvekten gjennom fotkonstruksjonen på den minst belastende måten, forklarer Engell.

- GaitLine er en urban gåsko som skal gi glede og velvære i hverdagen - enten vi går når vi er på jobb eller i fritiden. Vi bor ikke lenger i skogen, og beveger oss mindre i naturlige omgivelser enn generasjoner før oss. Å vokse opp i et bymiljø innebærer at vi beveger oss på monotone, harde flater av asfalt og betong. Tanken med GaitLine var å utvikle en skoteknologi som kunne hjelpe oss å takle disse krevende utfordringene, legger sko-gründeren til.

GaitLine er en suksess.

Så langt har GaitLine vært tilgjengelig i butikk siden 2014, deriblant i Enklere livs butikker landet over og i deres nettbutikk. Kjeden var først ute med å selge skoen og det har vært en ubetinget suksess, forteller kategori - og markedsdirektør, Fredrik Pahle.

- Samarbeidet med GaitLine har vært en utrolig morsom reise. Jeg har arbeidet mye med sko tidligere, men jeg har aldri sett en slik reaksjon fra markedet på et produkt. Kunder er utrolige fornøyde med GaitLine og tilbakemeldingene vi får er helt fantastiske, sier Pahle.

- I tillegg er det jo ekstra morsomt at GaitLine er fra Norge. De har virkelig tilført noe unikt til markedet som få andre store skoprodusenter har klart på samme måte. Det er ene og alene takket være Håvards entusiasme og kompetanse, legger markedsdirektøren til.

NORDMENNS FAVORITT: Flere tusen nordmenn har vært innom en av Enklere livs 43 butikker og kjøpt seg et par med GaitLine. Markedsdirektør Fredrik Pahle er veldig fornøyd med samarbeidet med den norske skoprodusenten. Foto: Monika Sveen / Spray

Pahle forteller at Enklere liv og GaitLine har samarbeidet tett med internopplæring av sine ansatte rundt produktet. På denne måten er Enklere liv klare til å veilede kunder som måtte ha spørsmål rundt GaitLine.

 

- Opplæring rundt helserelaterte plager GaitLine kan bidra med å løse, er noe vi har brukt mye tid på med våre ansatte. På denne måten kan vi selge GaitLine på en god måte til markedet og gi kunden den hjelpen de trenger, forteller Pahle.

 

Håvard sier han er veldig fornøyd med samarbeidet med Enklere liv.

- Samarbeidet fungerer veldig bra. Enklere liv har latt meg drive god opplæring i kjeden, og fått lov til å fortelle hvorfor jeg har konstruert skoen som jeg har gjort og hva jeg har tenkt. Det er viktig for meg å spre kunnskapen rundt GaitLine, slik at jeg har flere "medhjelpere" rundt om som kan veilede kundene når de kommer innom.

 

- Enklere liv formidler min visjon rundt GaitLine på en fantastisk fin måte.

ENKLERE LIV: GaitLine selges i alle Enklere livs butikker og i deres nettbutikk. Markedssjef Fredrik Pahle forteller at merket er en av kjedens mest populære produkter. Foto: Monika Sveen / Spray

Fornøyde kunder

Siden lansering av GaitLine, har pilen kun pekt oppover. Bare i 2018 solgte de over 60.000 skopar. Merket selges også i Sverige, Danmark og på Island.

 

Kundene ser ut til å løpe tilbake til Enklere liv-butikken så raskt et GaitLine-par er slitt ut - eller de ønsker flere varianter.

- Vi har veldig fornøyde kunder - noe vi er utrolig stolte av. I 2016 utførte IPSOS en spørreundersøkelse blant våre kunder i Skandinavia, der over 1000 personer deltok. 8 av 10 personer svarte at de i utgangspunktet hadde smerter i føtter, knær, hofte eller korsrygg. Etter å ha byttet over til GaitLine, svarte 8 av 10 at skoene hadde hatt en positiv påvirkning på deres fysiske helse, forteller Engell.

Engell forteller at de ikke kan garantere at GaitLine-sko vil hjelpe alle, men at veldig mange føtter og kropper vil ha en positiv effekt av å bruke skoene hans.

 

- Om du eksempelvis jobber på lager, i en butikk eller på et sykehus, og går eller står mye, så er dette en sko som kan gi deg en bedre hverdag, mener GaitLine-skaperen.

SUKSESS: Håvard Engell brukte flere år på å utvikle den unike sålen. Nå selges GaitLine over hele Skandinavia. Foto: GaitLine

Bruker GaitLine til hverdags - og fest

Én av dem som falt pladask for GaitLine-sko, er Kjersti Haagaas. Hun har vært fast bruker av skomerket i mange år, etter hun fikk dem anbefalt under en handletur på Enklere liv. En butikkmedarbeider mente GaitLine var midt i blinken for henne - en aktiv dame som går og står mye i jobben som akupunktør.

Andre sko anbefalt for å gå mye i var ikke veldig aktuelt da hun syntes designet ikke stod i stil med hennes smak.

- Jeg tok sjansen, kjøpte et par GaitLine og brukte dem på jobb. Det har jeg aldri angret på. Det var helt fantastisk med tanke på at jeg løper fra rom til rom, og står aldri stille på jobben, forteller Kjersti.

Skokjøpet førte til en aldri så liten avhengighet av GaitLine.

- Enden på visa er at jeg nå ikke kan bruke noe annet på jobben. Jeg kjøpte et par til som er blå, og nå har jeg også et par hvite, ler akupunktøren.

ELSKER GAITLINE: Kjersti Haagaas er en av mange fornøyde GaitLine-eiere. Hun bruker skoen både til hverdags og fest. Foto: Privat

Som Håvard Engell, danset også Kjersti ballett i mange år som ung. Kunstformen er kjent for å tære på utøverens føtter, knær og ledd, og Kjersti er blant dem som har fått føle på gammel moro i etterkant. Hun mener GaitLine har hjulpet henne med å lindre både fot - og ryggplager.

- Føttene mine har det ofte vondt i andre typer sko. I tillegg har jeg dårlig rygg. Den har det veldig mye bedre med GaitLine på beina. Jeg vil nesten si at skoene er helsefremmende, mener Kjersti.

BALANSERER: Håvard Engell forteller at sålen i GaitLine balansere kroppsvekten gjennom fotkonstruksjonen på den minst belastende måten. Foto: GaitLine

Akupunktøren forteller at hun ofte får spørsmål om hvor hun har kjøpt skoene, både av venner og pasienter.

- Det er også utrolig mange av dem jeg behandler som kommenterer skoene og designet. Jeg tror GaitLine har fått noen nye kunder etter de har sett dem på føttene mine, humrer Kjersti.

Akupunktørens forhold til GaitLine er ikke forbeholdt jobb. Som en aktiv dame, blir det mye turer - både i skog, mark og på asfalt. Kjersti mener skoen er perfekt til alt - uansett anledning.

- De få gangene jeg ikke bruker GaiLine er når jeg skal være pen dame og ha høye hæler til kjole, forteller akupunktøren, før hun legger til:

- Men noen ganger dropper jeg penskoene og tar på meg GaitLine i stedet. Så da blir det kjole og GaitLine, ler Kjersti.

Bestill GaitLine i dag

STØTTE

Foten din er ikke laget for asfalt og flate skosåler. GaitLines unike sålekonstruksjon ivaretar muskler og ledd gjennom hele kroppen, for forebygging og god gå-opplevelse.

BALANSE

Med unik sålekonstruksjon veileder GaitLine foten din gjennom hele steget, slik at kroppstyngden fordeles optimalt. Det påvirker hele din fysiske prestasjon, skritt for skritt.

PRESTASJON

GaitLines unike såleteknologi optimaliserer ganglaget ditt, korrigerer holdningen din og forebygger muskel og ledd plager. For ultimat prestasjon, til enhver tid.

GaitLine Molto Avocado/White
Kjøp »
GaitLine Molto - Black/White
GaitLine Canto Light Grey/White
GaitLine Molto - Black/Black/Black
GaitLine Molto - White/White/White
GaitLine Silver Mid Trek Wr - Darkar
Gaitline Canto Steel Grey/white
GaitLine Molto - Black
GaitLine Bronze CL Lthr PR Black/Rom
Se flere
enklere_liv.png

Enklere Liv Retail AS

post@enklereliv.no

enklereliv.no

  • Facebook
  • Instagram

© 2019 Enklere Liv Retail AS